torstai 20. joulukuuta 2018

Joulu ja minä


Löysin Suppusuun blogista muikean mukavan joulugallupin, jossa tehtävänä on jatkaa jouluaiheisia lauseita, sen mukaan kuin itsestä oikealta tuntuu. Eipä sitten muuta kuin tuumasta toimeen!

Minusta joulun värejä ovat valkea, vihreä, kulta ja hopea joulunpunaisin aksentein.

Minusta paras joululeivonnainen on englantilainen hedelmäkakku.

Minusta paras jouluruoka on leivinuunissa paistettu kinkku.

Minusta sää on jouluinen, kun on paljon lunta ja pikkuisen pakkasta, tähdet tuikkivat ja kuu tai revontulet loistaa.

Jouluna minä pukeudun mieluiten johonkin muuhun kuin arkipaitaan.
Paras saamani joululahja on Äijän suunnittelema, ammattilaisella teetetty hopeinen rintaneula, johon kuuluu Äijän kirjoittama runo! (Hopeaseppäkin oli kuulemma liikuttunut kyyneliin sitä tehdessään  :D) Kuvaa en ottanut, koska huomasin sen vitriinissä tummentuneen, ja se pääsi nyt soodavesikylpyyn kirkastamaan kasvonsa.

Minulle tärkeä joulukoriste on tyttären tekemä jouluenkeli.

DIY jouluenkeli

Minusta joulusiivoukseen kuuluu, että joulumusiikki soi siivotessa ja lopuksi juodaan glögiä.

Kun olin lapsi, haimme kuusen männyn omasta metsästä, koska kuusirajalle oli 200 kilsaa matkaa.

Joulupuuro maistuu parhaalta, kun päällä on luumusoppaa ja on tultu ulkoa pulkkamäestä.

Minun joulupöydässäni pitää olla ainakin kinkku, rosolli ja itsetehdyt laatikot.

Joulupöydästä voisi puuttua ja puuttuvatkin keitetyt herneet.

Joulusaunaperinne merkitsee minulle jouluun rauhoittumista oikeassa puulämmitteisessä saunassa.

Tämän joululaulun tai virren minä haluan kuulla: Suutari ja vieras. Hän oli suutari, vanha ja lempeä mies, hänen puotinsa koko kaupunki ties. Nyt hän jouluksi siivosi talossaan, ja kertoi kaikille suurta uutistaan...

Samuli Edelmann: Suutari ja vieras

Lapsena minä tein joulukoristeita jotka ovat vieläkin tallessa äidin kaapin päällä.

Jos joulukiire uhkaa niin minusta paras tapa rauhoittua on laittaa rauhoittava joulumusiikki soimaan ja istahtaa juomaan lämmintä glögiä. (Levähtäneenä olen paljon tehokkaampi!)

Jos syön jouluna liikaa, oloani helpottaa iltakävely, joka kuuluu joulutapoihini riiippumatta siitä, syönkö liikaa vai en.Minusta oikea joulun tuoksu syntyy piparkakkutaikinasta, havuntuoksusta ja savukalasta.

Minulle joululahjojen antaminen merkitsee arvostuksen ja välittämisen osoittamista läheisilleni.

Minä muistan sen joulun, kun talossa oli koliikkivauva ja miehet riitelivät joulumännyn paikasta :D

Minulla on unelma, että jouluna voisin jonakin vuonna viettää rauhallisen piilopirttijoulun eräkämpällä kaukana kaikesta (paitsi omasta perheestä).
Tämän joulugallupin saapi halutessaan poimia omaan blogiinsa, tai kertoilla vaikka kommenttikentässä omia tärkeimpiä jouluasioitaan. :) Vaan nyt Muija lähtee loihtimaan pirttiin lanttulaatikon tuoksua. Leppoisaa loppuviikkoa ja iloista joulumieltä itsekullekin! 


8 kommenttia:

 1. Kiva galluppi ja hyvät vastaukset :) Tällaisista aina oppii tuntemaaan bloggaajan mielenmaisemaa pikkuisen paremmin. Lanttulaatikko on joululaatikoista ehdoton suosikkini ja mieluusti tekisin sen itse, mutta tänä vuonna meidän joulupöytä koostuu muiden kiireiden takia aika pitkälti valmiista laatikoista. Ja jos ei kaupassa ole juuri sitä tiettyä, parasta merkkiä, joka myydään kaupassa tuoreena eikä kertaalleen pakastettuna, niin sitten syödään vaikka pelkästään kinkkua ja keitettyjä perunoita! Joku laatutaso se pitää olla silloinkin, jos valmisruokalinjalle lähdetään :D Iloista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä Minna! Joinakin jouluina olen joutunut tyytymään tuunattuihin kaupan laatikoihin mutta kyllä omatekemät maksaa vaivan 😊

   Poista
 2. Kiitos. Oli mukava ja mielenkiintoinen lukea ajatuksiasi. Tuli kummasti tunne, että tulit tutummaksi:)
  Minä tykkään rommilla maustetusta hedelmäkakusta ja joulutortuista, joulukuuseni on valko-hopea-valkoinen ja lasten ilo on aina ollut jouluni paras kohta (edelleenkin, vaikka lapset ovat jo nuoria aikuisia).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, lasten ilo on itsellekin joulun paras lahja <3

   Poista
 3. Oli mukava lukea vastaukset. Aika moni oli sellainen, että olisin vastannut tismalleen samalla tavalla. Ihanaa joulun odotusta. Enää muutama yö ja sieltä se tulee :)

  VastaaPoista
 4. Oli kiva hiukan tutustua sinuun vastauksiesi välityksella.<3 Mukavaa joulunalusaikaa!

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit ja istahdit nettimättäälle kuulumisiamme kuulemaan. Jätäthän käynnistäsi jäljen vastasataneeseen lumeen.