keskiviikko 28. marraskuuta 2018

On ilmoja pidellyt (ja kiirettä pitänyt!)

Tänään minulla oli pitkästä aikaa Kiire. Poljin kuin pöljä, enkä välittänyt keuhkoissa kipristelevästä pakkasilmasta. En vilkuillut kelloa, vaan taivasta: tahdoin ehtiä Neitojärven rantaan, ennen kuin taivaanrannassa leiskuava aamurusko hiipuu!

Uskollinen menopelini uhmasi lumista metsäautotietä ja kiidätti minut kuin prinsessan ajoissa prinssin juhliin...

Aamun valoa
Ihana aamurusko

Neitojärvi on yksi lempipaikoistamme täällä. Pienen kauniin järven kaakkoiskärjessä on uimapaikkamme ja pohjoispuolen kalliolla paistamme makkaraa & rakennamme risumajoja. Syksyisin poimimme sen rantametsistä mustikkaa ja puolukkaa - ja talvisin se on paikkaseudun parhaimpia paikkoja kuvata aamu-ja iltaruskoja! (Näin sydäntalvella molemmat voi ikuistaa samoilta jalansijoilta, kun vain vaihtaa kuvakulmaa valotulituksen lipuessa naapurivaaran ylle.) 

Tällä kertaa en kuitenkaan tarjennut jäädä odottamaan iltaruskoa, vaan poljin hyppyset kohmeessa kotiin. Vaan vähänpä aavistin, että iltaruskokin minulle tarjoiltaisiin vieläpä samana päivänä! Iltapäivällä, kun veivasin kaupasta kotiin, huomasin nimittäin puiden takana semmoisen loimotuksen, että taas tuli Muijalle kiire: kipitin kiireen vilkkaa metsikön halki kotijoen rantaan, ja ehdin jälleen parahiksi paikalle.


Aivan ihana iltarusko

Eikä siinäkään vielä kaikki: olin jo miltei kotinurkilla, kun naapurin pellon yllä roihusi niiin komea rusotus, etten malttanut olla pysähtymättä vielä kerran.
Talvi-illan ihanuutta

Aurinko laskee vaarojen taa


Tämmöisiä kiireitä täällä tänään. Ja talvi on vasta alussa... ;)


18 kommenttia:

 1. Komeat ovat värit ja kauniit maisemat. Värit muuttuvat niin nopeasti aamuisin ja iltaisin, että pitää kameran pitää olla koko ajan käden ulottuvilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit! On tämä huikea vuodenaika luonnon ja värien ystävälle💕

   Poista
 2. Aivan mahtavat kuvat! Enpä yhtään ihmettele kiirettäsi todistamaan noin hienoa näkyä. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu! Ja mukavaista viikon & kuun loppua sinullekin.

   Poista
 3. Onpa upea taivas väreineen!Ja muutenkin kiva postaus, niin luonnonläheinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Minua kyllä hemmoteltiin kun nuin paljn kauneutta mahtui samaan päivään.

   Poista
 4. Kyllä kannattikin kipittää, Muija. Kerrassaan loistokkaat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Tämmöiset kiireet eivät haittaa minua lainkaan!

   Poista
 5. Upeat kuvat! Kannatti kiirehtiä noita näkymiä kuvaamaan. Onkohan talven aikana mahdollisesti tulossa myös upeita revontulikuvia...? Mukavia marraskuun viimeisiä hetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, siinäpä haastetta. En ole varma, pitääkö laitteistoa laajentaa, jotta saan reposista julkaisukelpoisia kuvia. Mutta otan haasteen vastaan ja ainakin yritän, kun vain sopivan kirkas kyöpeliyö kohalle sattuu!

   Poista
 6. Upeat värit. Nauratti ajatus sinusta säntäilemässä lumisessa maisemassa kamera käsissä paikasta toiseen. Luultavasti olisin itse toiminut tismalleen samoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä varmaan hupaisa näky :D Mutta onneksi sitä on tässä vaiheessa elämää päässyt jo siihen pisteeseen, missä maine ei enää mene, vaan lisääntyy ;)

   Poista
 7. Uskomattoman kauniita kuvia ja värejä. Aina välillä tuntuu, voiko Suomessa näin kaunista ollakaan. Kyllä voi. Kunhan vaan muistaa pysähtyä katsomaan ympärilleen. Näitä maisemia kannattaa polkea katsomaan ja kiirehän siinä pukkaa, sillä usein nämä hetket etenevät nopeasti ja pian onkin taas ihan eri näky ympärillä. Jos vaan sormet kohmeisina kestää, niin eikun kuvaamaan.

  Ihania bongauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin puhuttu 😊 Taidan toivoa synttärilahjaksi semmoset ohuet sormikkaat mitä ei tartte riisua kun räplää kameraa!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. Ei näihin luonnon valotaideteoksiin näköjään kyllästy koskaan, aina ne vain lumoavat.

   Poista
 9. Voi ihana, kun on muija kauniit kuvat ikuistanut! Kiva blogi muuten löytyi täältä:) Ihanaa tekstiä ja hienoja kuvia. Seurailemaan jään:)

  VastaaPoista

Hei! Kiva kun kävit ja istahdit nettimättäälle kuulumisiamme kuulemaan. Jätäthän käynnistäsi jäljen vastasataneeseen lumeen.